W sp. z o.o „Juodeliai” wdrożono skomputeryzowane stanowisko pracy majstra

Przedsiębiorstwo przetwórstwa drzewnego sp. z o.o „Juodeliai” wykonało kolejny ważny krok w kierunku optymalizacji oraz komputeryzacji procesów działalności przedsiębiorstwa. Skutecznie powiększające się i rozwijające się przedsiębiorstwo potrzebowało nowych rozwiązań – optymalizacji pracy majstrów jednostek produkcyjnych. W tym celu postanowiono stworzyć i wdrożyć skomputeryzowane stanowisko pracy majstra. Sterowany w sposób prosty, jasny i łatwy skomputeryzowany system stanowiska pracy majstra pozwala majstrowi, po zalogowaniu się do systemu, w realnym czasie zaznaczyć to, co już wyprodukował. Obecny system zarządzania działalnością „Microsoft Dynamics NAV” optymalizował proces działalności przedsiębiorstwa tylko do okresu jednego dnia. Wydział technologii informacyjnych sp. z o.o „Juodeliai” rozwiązanie stanowiska pracy majstra zintegrował z posiadanymi narzędziami analityki biznesowej.

Wybrane rozwiązania w zakresie wyglądu systemu stanowiska pracy majstra pozwalają korzystać z niego bez ograniczeń również na tabletach. Mobilność pozwala majstrowi nie oddalać się ze stanowiska pracy, a sprzęt techniczny jest znacznie tańszy i łatwiej go wymienić niż zwykłe stanowiska pracy w terminalu.

Skomputeryzowane stanowiska pracy majstra już od maja b.r. funkcjonują w dwóch z trzech jednostek przetwórstwa drzewnego (w Jūrė i Akmenynai). W nowej hali w Radziwiliszkach, system zacznie funkcjonować od czerwca b.r.

Planuje się zaproponowanie również partnerom przedsiębiorstwa, wykonującym dodatkowe operacje obróbki drewna, notowanie danych w nowo wdrożonym systemie. W taki sposób cała produkcja produkowana przez sp. z o.o „Juodeliai” stałaby się widoczna w realnym czasie, rejestrowana i zarządzana na jednolitych zasadach.

,